Fotograf Niklas Hjelm

Skogen - en plats för drömmar

Skogen - en plats för drömmar
Trädrötter Detaljer i skogen Grenar i motljus

Det är lätt att bli förälskad i skogen. Förändringarna som följer med årstiderna, ljuset som strilar in genom lövverket och tystnaden som bryts av vindens susande. Kontrasten mellan löv- och barrskog är så påtaglig att man kan ta på den. Det påträgande känslan från täta tallar är för en del obehaglig, för andra en trygghet.

Höstlöv på skogsbädd

Från det blågröna till till guldröda. Nyanserna i skogen skiftar alltid beroende på timman och årstiden. Morgonens dimma lika magisk som de sista varma strålarna som silar genom genom grenverket. Stanna upp, andas, se alla detaljer runt omkring dig. Från det minsta grässtrå till det högaste träd. Allt i harmoni men ständigt kämpande.

Sten i skogen Tallar Tallskog

Du kan gå i samma skog varje dag i en livstid och alltid möta något nytt. Det finns alltid något nytt att upptäcka, att lära. Inte bara om skogen, men om vår plats i den.

Drömmar om skogen

Det är lätt att låta tankarna vandra till magiska väsen när man vandrar i skogens innersta, men sådan är naturen. Ständigt gäckande när vi dödliga försöker greppa det vi inte kan ta på.

Magiska träd Mörk skog