} Gå din egen väg - Mina tankar om fotografering - Fotograf Niklas Hjelm

Fotograf Niklas Hjelm

Gå din egen väg

Häst dröm

Den här sommaren har jag fotograferat väldigt lite jämfört med vad jag brukar göra. Dels har det varit väldigt varmt vilket har inneburit mycket sol och bad (inte smart att ha med sig kamera då), men framförallt så har jag inte känt mig inspirerad. Ett tag var jag orolig för att jag tappat intresset helt för foto men som tur var tog det inte jättelångt tid förrän suget kom tillbaka. Problemet är att allting har blivit gjort, och att jag har tagit väldigt många bilder redan i samma miljö. Även om min vanliga runda bjuder på nya upplevelser varje gång så blir ändå bildspråket och miljön väldigt lik. Att fotografera något vackert längs kanalen har inte samma charm som innan längre, det är gjort. 

Idag produceras det så otroligt många högkvalitativa bilder varje dag, helst inom genren naturfoto. Även om jag älskar att vara ute och fotografera i naturen så skulle även några av min bästa bilder drukna i ett hav av ännu bättre kvalitet. Att mäta sig med de bästa här känns omöjligt. Det betyder inte att jag tänker sluta ta bilder av naturen men jag är rätt säker på att marknaden här är begränsad. 

Gatufoto är den kategori jag publicerar mest i men det som det tittas minst i. Kanske för att gatufoto är ett något diffust namn på något som snarare är en övrigt kategori. 

Jag älskar verkligen att fotografera hästar, helst om bilderna är i frihet i en vacker miljö. Tyvärr är min tillgång till hästar betydligt mer begränsad nu än den var tidigare då jag jobbade med dem, kanske borde damma av Horsemanship repet så jag får tillgång till dessa vackra djur igen. Det är i denna kategori jag också får mest feedback och där jag känner att jag kan göra ett bra jobb. Ge mig hästar att fotografera! 

Porträtt. Oroligt utmanande och en genre som jag verkligen har utvecklats i. Liksom hästfotografering så blir bilden inte bättre än modellen vilket gör det till en extra utmaning. Här känner jag att det finns mycket att hämta, kanske inte så mycket i studion men i kombination med natur/häst. För mig är det här vägen framåt ligger. Att kombinera vackra miljöer med vackra människor för att skapa konst. Det behöver inte vara fantasybetonat men det måste finnas en naturlig skönhet i det hela som får en stanna upp. 

Vilken är din väg?, kommentera gärna. 

blog comments powered by Disqus